03 777 30 21
tajnistvo@waldorf-savinja.si
2014 © Waldorfska šola Žalec

Osebna izkušnja z waldorfsko šoloVid je obiskoval waldorfsko šolo od prvega do petega razreda. Zaradi selitve pa se je z novim šolskim letom vpisal v javno šolo. S prehodom v javno šolo ni imel nikakršnih težav na področju intelektualnega znanja, kljub temu, da do sredine 4. razreda v waldorfski šoli sploh niso imeli domačih nalog. Njegove ocene so večinoma odlične, le redko dobi kakšno štirico.

Sin je v waldorfsko šolo rad hodil, bil je sprejet tako od učiteljev kot sošolcev. Poleg intelektualnega znanja, je razvijal tudi ročne spretnosti in se naučil plesti, kvačkati, šivati in igrati flavto. Veliko poudarka je bilo na področju razvijanja volje.

Na waldorfski šoli izstopajo odnosi med učitelji in učenci. Ti so prijazni, spoštljivi in iskreni. Učitelj predstavlja avtoriteto na katero se lahko učenci in starši zanesejo ter mu zaupajo. Waldorfska šola mu je nudila okolje, v katerem se je počutil varnega in sprejetega. To ni bilo vojno območje, kjer bi se bilo treba boriti s sovražniki. Pojma kot sta sodelovanje in potovanje mogoče še najbolje opišeta vzdušje v waldorfski šoli. Učitelji so tesno sodelovali s starši, kar je zelo pozitivno vplivalo na celoten učno-vzgojni proces. Kljub različnosti vsakega posameznika so učenci skupaj z učitelji prehodili pot in na zanimiv način odkrivali skrivnosti sveta. Način podajanja učne snovi je bilo zanimivo tudi za starše, saj smo stvari, ki jih že poznamo, spoznali na popolnoma drugačen način.

Temelji, ki jih je sin zgradil v waldorfski šoli so pozitivni in spodbudni. Prav pri nobenem predmetu v javni šoli nima težav, izrazito pozitivno izstopa pri anglešćini, slovenskem jeziku in matematiki. K temu je pripomoglo tudi učiteljevo iskanje znanja. Učence se je spodbujalo tako, da so v vsaki nalogi oziroma zadolžitvi našli nekaj, kar je bilo narejeno dobro, pohvalno, a hkrati v isti nalogi detajle, ki bi jih lahko še izboljšali, kar je otroke motiviralo.

Če bi bila ponovno na temu, da sina vpiševa v waldorfsko šolo, z odločitvijo ne bi odlašala, saj je to šola, ki nudi otrokom varnost, znanje, strpnost, potrpežljivost in vse vrednote, ki jih morajo otroci razviti, da bodo lahko kot odrasli polno živeli in bili odgovorni do sebe in sveta.
                                                                                                                                                                                                                                                                     
                                                                                                   Tomaž in Ksenija
"...inteligenca ne nastane z izobraževanjem iz glave, temveč iz "roke". Če ne učimo ročnih spretnosti, če otroci nimajo dovolj časa za prosto igro, potem se razvijejo slabe nevrološke povezave, ki so nujne za abstraktno mišljenje, torej za inteligenco." B.Š., Nedelo, 9.8.2009.
"Ljudje pozabijo kaj jim poveste, pozabijo kaj jim naredite, toda nikoli ne pozabijo kako se ob vas počutijo." Maya Angelou
Ime:
E-pošta:
Naročite se na brezplačne E-novice.
RSS Feed
Ul. Ivanke Uranjek  6, 3310 Žalec
03 777 30 21
Kontakt
Pogosta vprašanja
Povezave
Waldorfski vrtec na Facebook-u
domov
pismo staršev
šolnina
kontakt in lokacija

metoda dela
Facebook - Waldorfski vrtec Savinja
Nazaj na začetno stran
tajnistvo@waldorf-savinja.si
ravnatelj@waldorf-savinja.si
vpis.waldorf@waldorf-savinja.si